آموزش رفع خطای ۵۰۴ Gateway Timeout یکی از مسائل مهم برای مدیران سایت است که می خواهیم در این مقاله به شما دوستان رفع خطا ۵۰۴ Gateway Timeout را آموزش دهیم.
در ابتدا از مقاله آموزش رفع خطای ۵۰۴ Gateway Timeout ابتدا به این سئوال پاسخ دهیم که ارور ۵۰۴ Gateway Timeout چیست ؟
ارور ۵۰۴ Gateway Timeout چیست ؟
خطای ۵۰۴ Gateway Timeout
به معنای این است که یک سرویسدهنده (سرور) پاسخی به موقع از سرویسدهندهی دیگر که در تلاش برای بارگذاری صفحهی وب یا تکمیل درخواست مرورگر است، را دریافت نکرده است.
به بیان دیگر، خطای ۵۰۴ به این معنا است که وبسایتی که شما در حال دریافت کد پیغام ۵۰۴ از آن هستید خارج از کنترل شما است و یا برقراری ارتباط با آن دستگاه فاقد سرعت کافی است.
خطای ۵۰۴ Gateway Timeout معمولا به اشکال زیر نشان داده می شود:
۵۰۴ Gateway Timeout
HTTP 504
۵۰۴ ERROR
Gateway Timeout (504)
HTTP Error 504 - Gateway Timeout
Gateway Timeout Error
یک خطای وقفه ۵۰۴ در پنجرهی مرورگر اینترنت به همان سبک و سیاقی نمایش داده میشود که یک صفحهی عادی نمایش داده میشود. ممکن است این پیغام به صورت یک صفحه سفید باشد که ۵۰۴ به صورت بزرگ در آن نوشته شده باشد و یا همراه با متن های خاصی در سرصفحه و یا پاورقی بارگذاری شود یا … . به هر شکلی که این پیغام نشان داده شود تنها یک معنی دارد.
توجه کنید که پیغام وقفه دروازه ۵۰۴ میتواند در هر مرورگر اینترنتی، در هر سیستم عامل و هر دستگاهی رخ دهد.
آموزش رفع خطای ۵۰۴ Gateway Timeout
دلایل بروز خطاهای ۵۰۴ Gateway Timeout
یک خطای ۵۰۴ Gateway Timeout در بیشتر مواقع به این معنی است که هر قدر اتلاف زمان در سرور دیگر بیشتر طول بکشد، “زمان انقضا ” احتمالاَ کمتر خواهد بود و یا این که پس از این زمان سرور به درستی کار نمیکند.
آموزش رفع خطای ۵۰۴ سمت کاربر
از آن جایی که این خطا یک خطای شبکهای بین سرورها در اینترنت است و یا مسئلهای مرتبط با یک سرور خاص است؛ این مشکل احتمالاَ ربطی به رایانه، دستگاه یا ارتباط اینترنتی شما ندارد.
بنابراین کارهای اندکی از سوی شما کاربران (برای رفع این مشکل) برمی آید که به قرار زیر است:
- تلاش دوباره برای دستیابی به صفحهی وب به وسیلهی کلیک کردن بر دکمهی تازهسازی (رفرش) یا فشردن دکمهی F5 (بر صفحه کلید) و یا نوشتن دوبارهی نشانی اینترنتی سایت مورد نظر در نوار آدرس.
اگرچه ارور سمت سرور ۵۰۴، خطایی خارج از کنترل شما را گزارش میدهد، اما این خطا ممکن است صرفا به صورت موقت باشد. بنابراین تلاش دوباره برای دستیابی به صفحه، سادهترین و سریعترین راه رفع این مشکل است.
- تمام دستگاههای شبکه خود را راهاندازی مجدد کنید. مشکلات موقتی مرتبط با مودم، روتر، سوئیچها و یا دیگر سختافزارهای شبکه ممکن است سبب ایجاد مشکل ۵۰۴ شود. بنابراین فقط راهاندازی مجدد دستگاهها ممکن است اثربخش باشد.
نکته: در حالی که سفارش خاموش کردن این دستگاهها خیلی مهم نیست اما شما بایستی این کار را انجام دهید. به طور کلی وقتی به دستگاههای نیاز ندارید آنها را خاموش کنید.
- تنظیمات سرویسدهندهی پراکسی را در مرورگر یا نرمافزار خود بررسی کنید و مطمئن شوید آنها درست عمل میکنند. تنظیمات پراکسی نادرست ممکن است سبب بروز خطاهای ۵۰۴ شوند.
نکته: لینک http://proxy.org را برای دریافت فهرستی روزآمد از سرویسدهندههای پراکسی ببینید؛ میتوانید از بین فهرست انتخاب کنید.
توجه: بسیاری از رایانهها فاقد تنظیمات پراکسی هستند بنابراین چنانچه (این قسمت) در رایانهی شما خالی است جای نگرانی نیست، در این صورت بایستی از این مورد چشمپوشی کرد.
- سرویسدهندههای DNS خود را تغییر دهید. این امکان وجود دارد که ارور ۵۰۴ که شما با آن روبهرو شدهاید به دلیل بروز مسئله در سرویسدهندههای (سرور) DNS باشد که شما از آنها استفاده میکنید.
نکته: سرورهای DNS که در حال حاضر اقدام به پیکرهبندی آنها نمودهاید احتمالا همانهایی هستند که به طور خودکار به وسیلهی ISP های (ارائه دهندههای اینترنت) شما تعیین شدهاند.
- اگر تا اینجا نتوانستید بر مشکل فائق شوید، احتمالاَ برقراری تماس با وبسایت گزینهی بعدی شما میتواند باشد. این احتمال وجود دارد که مدیران وبسایت در تلاش برای رفع علت اصلی خطای ۵۰۴ باشند با این حال برقراری تماس با آنها جای نگرانی ندارد.
نکته جالب: در توییتر معمولا زمانی یک سایت به طور کامل Down یا به اصطلاح خوابیده میشود، به ویژه اگر سایت Down شده از وبسایتهای محبوب و پرمخاطب باشد، مملو از بحث هایی در قالب تویت میشود و اگر در سایت های بزرگ با چنین مشکلی مواجه شدید، میتوانید به این شبکه ها سر بزنید و با یک جستجو به اطلاعات لازم درباره خطاهای اخیر در آن سایت میرسید. مثلا میتوان از هشتک هایی مثل #websitedown در توییتر استفاده کرد برای پیدا کردن یک سایت خاص. به عنوان مثال زمانی که سایت فیسبوک برای مدت کوتاهی Down شد هشتک facebookdown در این شبکه اجتماعی مورد استفاده زیادی قرار گرفت. یا سایت آمازون هم در این شبکه اجتماعی مورد هدف کاربران قرار گرفته و با هشتک amazondown تویت های بسیاری را میبینیم. در واقع این روش، ترفندی عالی برای اطلاع از وضعیت دیگر سایتها به جز توییتر است.
- برقراری تماس با ارائهدهندهی خدمات اینترنتی (ISP) شما. پس از دنبال کردن تمام مراحل عیبیابی (مراحل بالا) احتمال بالایی وجود دارد که خطای ۵۰۴ مشکلی است که ناشی از بروز مسئله شبکهای باشد؛ مسئلهای که ارائهدهندهی خدمات اینترنت شما باید پاسخگوی آن باشد.
- در زمانی دیگر مراجعه داشته باشید. چنان چه تمام موارد بالا را برای رفع خطا انجام دادهاید ولی همچنان با خطای ۵۰۴ error مواجه هستید، قطعا احساس خستگی خواهید کرد، راهکار این است که سایت (مورد نظر) را به صورت دورهای بررسی کنید. بدون شک آن سایت دوباره شروع به کار خواهد کرد.
آموزش رفع خطای ۵۰۴ سمت سرور
- بسیاری از مواقع بروز خطا اصلاَ تقصیر شما که مالک و مدیر سایت هستید، نیست و از طرفی این مشکل ربطی به کاربران ندارد. در این وضعیت سرور خود را بررسی کنید؛ و با نرم افزارهای مختلفی سرور را مورد تست و ارزیابی قرار دهید. منظور از نرم افزار همان CMS های موجود و رایگان در فضای نت است.
- ترافیک خیلی سنگین ممکن است به بروز خطای ۵۰۴ منجر شود (منظور از ترافیک همان بازدید کاربران است) ، حتی در این شرایط خطای ۵۰۳ هم میتواند به وجود آید. باید دقیق بررسی کرد.
- در وردپرس، به طور ویژه پیغامهای خطای ۵۰۴ گاهی اوقات به دلیل پایگاههای دادهای ایجاد میشوند. پلاگین بهینه سازی پایگاه داده WP-DB را نصب کنید، سپس تلاش کنید “ DB را تعمیر کنید ”، کار را با “بهینهسازی DB ” ادامه دهید و ببینید این کار موثر است یا خیر. (منظور از DB همان پایگاه داده است)
- همچنین از درستی فایل HTACCESS خود به ویژه اگر وردپرس را نصب مجدد کردهاید، مطمئن شوید.
- ممکن است بعد از آپدیت کردن اسکریپت یا افزونه ای با چنین مشکلی مواجه شده باشید و افزونه نتواند با سرور شما ارتباط برقرار کند و در صفحاتی که آن افزونه لود میشود با ارور ۵۰۴ روبهرو شوید.
- حتما شما آشنایی کافی با cloudflare دارید و ما نیز در مقاله آموزش cloudflare به این موضوع اشاره کردیم و خطا ۵۰۴ همگام استفاده از این شبکه تحویل محتوا یا همان ” CDN چیست ” بسیار است و علت ممکن است این باشد که در این مسیر ارتباط بین سرور اصلی و سرور CDN مشکلاتی رخ داده باشد و اصولا این مشکلات موقت هستند.
- سرانجام این که برقراری تماس با شرکت میزبان (وبسایت) خود را مورد توجه قرار دهید. ممکن است خطای ۵۰۴ که در مورد وبسایت شما ایجاد شده است به مسائلی ناشی از (شرکت میزبان) برگردد که نیازمند رفع است.
خطای ۵۰۴ هم همانند خطاهای ۵XX اهمیت بالایی در بهبود تجربه کاربری و همچنین سئو سایت دارد. همیشه سعی کنید از یک هاست مطمئن و معتبر برای میزبانی سایت خود استفاده کنید.
خطای ۵۰۴ شباهت بسیار زیادی با خطای ۵۰۲ دارد و اگر راهکارهای بالا را انجام دادید ولی موفق نشدید میتوانید خطای ۵۰۲ را مطالعه کنید.